Veel gestelde vragen

Telt de slaap voor 12 uur 's nachts dubbel?

Nee, dit is een misverstand. Iedereen doorloopt slaapfasen tijdens de nachtrust. Het is niet zozeer van invloed wanneer met de slaap aangevangen wordt. Het is wel van belang dat de nachtrust goed voorbereid wordt. Drink dus niet te veel koffie, lees niet te lang in bed, kijk niet te lang televisie.

Hoe lang gaat een matras mee?

Een slaapsysteem gaat ongeveer 10 jaar mee. Dit komt overeen met ongeveer 30.000 slaapuren. Deze gegevens zijn op basis van een verantwoorde slaapcombinatie en op basis van het juiste onderhoud.

Welke matras is het meest geschikt?

Ieder mens is verschillend en daarom dient in elk individueel geval gekeken te worden welke matras het meest geschikt is.

Dealers van Eastborn zijn zeer goed in staat om een advies op maat te geven. Een aantal dealers heeft zelfs een systeem, PSA, dat de druk van het lichaam op een slaapcombinatie meet om zo een advies op maat te kunnen geven.

Wat is precies het onderscheid tussen de verschillende uitvoeringen van een pocket matras?

De belangrijkste indeling is naar het aantal veren per m2 in de matras, hoe meer veren hoe beter de ondersteuning. Pocket matrassen met dezelfde hoeveelheid veren verschillen nog weer van elkaar door de afwerking. Deze afwerking kan eenvoudig zijn of juist zeer luxe met bijvoorbeeld een afdeklaag van traagschuim.